Het maken van een CD van de Limburgse folkband Musac is op dit moment mijn grote project.
Via deze pagina kun je de CD bestellen en er meer over lezen.

CD van Musac : Balfolk met Musac

Musac speelt vooral traditionele folk muziek uit Centraal Frankrijk en andere delen van Europa. Het grootste deel van het repertoire bestaat uit dansmelodieën, zoals bourrée, wals, mazurka enz. Musac organiseert  maandelijks een eigen dansavond (balfolk) in Schinnen en treedt meerdere keren per jaar op (als er geen Corona is).
Musac bestaat uit Hans Schmitz, Will van de Bool en Huub Suijkerbuijk.
Ze spelen op accordeon, diverse doedelzakken, verschillende draailieren, fluiten, nyckelharpa en lepels.

De opnames zijn met toestemming van Musac gemaakt tijdens diverse concerten en speelavonden in de periode 2014-2019 door Walther Beset en Sylvia Wennekes. Nadat op verzoek van Musac enkele nummers (filmpjes) openbaar zijn gemaakt via Youtube, zijn we begonnen de beste nummers uit te zoeken voor een CD. Het resultaat is deze muziek-CD, “Balfolk met Musac”, met daarop maar liefst 22 nummers en ruim 55 minuten muziek. Het betreft een geperste CD in een mooie omslag (digipack).

Bij elk nummer staat de dans vermeld, dus behalve als mooie luister-CD kun je hem ook gebruiken om de voetjes van de vloer te laten gaan. Luister naar o.a. Het Kanneke (andro), Dubbele Klappolka, Maclotte de Habiémont, Noël Nouvelet (gavotte), diverse walsen en bourrées. Voor de regelmatige bezoekers van de dansavonden of concerten van Musac zal het een feest van herkenning zijn.

Wij hopen met deze CD alle vrienden van Musac een plezier te doen.

De CD kopen

De CD kost € 12,=.
Hij is niet te koop in de winkel en alleen beschikbaar voor fans en vrienden van Musac.
Vanwege Corona is de CD in eerste instantie alleen per mail en post te koop.

Verzendkosten binnen Nederland: € 3,= voor één CD (en € 4,= voor meer exemplaren).
Verzendkosten voor België of Duitsland: € 5,= voor één CD (en € 8,= voor meer exemplaren).

1. Stuur een mailtje met je naam en adres naar: sylviwen@gmail.com
2. Dan krijg je een bericht retour met de betaalgegevens.
3. Na betaling zullen wij voor verzending zorg dragen. Je krijgt een berichtje als je CD op de bus gaat.

Toelichting op de verzendkosten:
Verzending vindt plaats in een bubbeltjes-envelop, die normaliter in de brievenbus past.
Eén CD weegt net onder de 100 gram, twee tot vijf stuks wegen tussen de 100 en 350 gram.
Verzending van een CD naar het buitenland is wettelijk niet toegestaan als brief en moet als brievenbuspakje worden aangemerkt, ook al zit het in een envelop die in de brievenbus past.

Omdat wij dit als privé-personen als hobby doen, hebben wij geen iDeal betaaloptie en plaatsen wij geen bankrekening nummer op internet.

Opmerking / disclaimer

Doel van dit project is om anderen een plezier te doen met een mooie CD van Musac. We hebben met heel veel plezier aan deze CD gewerkt. Natuurlijk hopen we dat we voldoende exemplaren verkopen om het project kostendekkend te krijgen. Zo niet, dan is dat jammer en Walther en ik zijn bereid dit risico te lopen. We hoeven er niet aan te verdienen: de overwinst gaat in de kas van Musac!

De gangbare prijs voor een dergelijke CD is normaal € 15,= dus iedereen krijgt bij voorbaat korting. Niemand is verplicht om de CD te kopen. Maar niet kopen is niet luisteren, wees a.u.b. sportief. Wil je de CD wel legaal verkrijgen, maar wil je even overleggen? Mail me dan.

We zijn géén postorderbedrijf en deze CD wordt niet bedrijfsmatig gemaakt of verstuurd. Dit is puur hobby en passie voor de muziek van Musac en de wens die met anderen te delen. We denken hier een mooi product aan te bieden en doen ons best alles goed en netjes te regelen. Heb je ergens een vraag of opmerking over, mail me gerust.

Met je aankoop steun je de activiteiten van Musac en vergroot je de kans dat er ooit een tweede CD komt. Want Musac is alweer druk bezig met nieuw repertoire, naar eigen zeggen mooier dan ooit. We zijn dus heel benieuwd. Of die tweede CD er komt is mede afhankelijk van de reacties op deze eerste CD "Balfolk met Musac".

Contact

Contact over de CD graag met mij via de mail:  sylviwen@gmail.com

Contact met Musac of meer info over Musac: kijk op www.musac.eu

Link naar Musac op Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLJgMfVQmJuVs6MnPmEBQ_J2FenhgaCS4c