Sylvia - Projecten

 


Sylvia Wennekes actueel

Ik heb jarenlang les gehad in de klassieke zang en veel ervaring in diverse koren en als soliste opgedaan. Daarnaast bespeel ik enkele instrumenten, met name (Franse) doedelzak, bodhran en accordeon. De laatste jaren mix ik het klassieke steeds meer met folk, musical en easy listening.

Net toen ik meer vrije tijd kreeg, sloeg het corona-virus toe.

Zodra het weer kan, wil ik graag met nieuwe projecten aan de slag.

Lees er hieronder meer over.
 

Folkband (gezocht)

Ik zou graag met enkele gelijkgestemden in een (folk)band willen spelen.
Samen zoeken naar mooie composities van bekende en onbekende folk (Keltisch, Frans en van de Lage Landen), liefst in een mix met musical en easy listening en af en toe een uitstapje naar klassiek.
Misschien liggen deze genres te ver uit elkaar en moeten het twee verschillende bandjes worden.

Het samen muziek maken in een ongedwongen sfeer staat voorop. Af en toe optreden hoort er voor mij helemaal bij.
Van een optreden worden zowel het publiek als de muzikanten blij.

Daarbij speel ik (Franse) doedelzak, bodhran en accordeon en zing ik natuurlijk.

Wie speelt viool, gitaar, fluit, draailier, accordeon of iets anders en voelt zich aangesproken?
Ik woon in Landgraaf en de afstand moet redelijk zijn.

Zangers (gezocht)

Daarnaast wil ik meer specifiek met de zang verder.
Het plan is om met enkele zangers zowel solo, duetten als meerstemmige zang te brengen. Liefst met 4-5 vaste zangers, met ruimte voor gastzangers, op semi-professioneel niveau. Elke zanger moet zijn eigen muziek zelf of op de eigen zangles kunnen instuderen, zodat we alleen de samenzang en het geheel samen hoeven te repeteren.

Optreden in kleine zalen, kerkjes en bijvoorbeeld try out in bejaardenhuizen. Elk optreden hoort een feestje te zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan een decor waarbij we om een gezellige tafel zitten of op en af lopen en vanuit deze setting onze liederen brengen. Er is ruimte voor musical, easy listening en klassiek. En natuurlijk kerstliedjes in december.

Zelf zing ik sopraan, mijn man bariton, dus ben je alt, tenor of bas en wil je meedoen, meld je bij mij en we kijken hoe we hiermee verder kunnen.
Ook een pianist of gitarist zou heel welkom zijn!

Mijn plannen liggen nog niet 100% vast. Als je dit leest en een goed idee hebt, laat het me weten.

Zangkoor (gezocht)

Walther en ik hebben elkaar rond 1990 leren kennen bij studentenzangkoor Contrast in Tilburg. Al die jaren hebben we samen bij diverse koren gezongen en jarenlang zangles gehad. We zijn bas-bariton en (eerste) sopraan. We zouden graag weer bij een leuk koor zingen.

Er zijn zóveel koren in Zuid-Limburg, maar we hebben nog niet helemaal gevonden wat we zoeken. Probleem is, dat de meeste gemengdekoren die op een goed niveau zingen, zich specialiseren in een te beperkt klassiek repertoire naar onze smaak. En de koren waar de gezelligheid vanaf spat, swingen en rocken volop, maar daar is de zang voor ons niet spannend genoeg. Van meerstemmig in opperste
concentratie tot lekker los gaan op opera of modern: welk koor biedt beide?