Musac


De Limburgse folk band Musac speelt al ruim 30 jaar traditionele muziek uit Centraal Frankrijk en andere delen van Europa. Het repertoire bestaat vooral uit dansmelodieën: bourrée, polka, mazurka, scottish, wals en nog veel meer.
Musac bestaat uit Hans Schmitz, Will v.d. Bool en Huub Suijkerbuijk.
Zij spelen o.a. op doedelzak, draailier, accordeon, fluit en nyckelharpa.

Dans (balfolk)
Musac organiseert maandelijks (meestal op de eerste woensdag van de maand) een eigen dansavond in Zuid-Limburg. Gedanst wordt op live muziek gespeeld door Musac.
De dansavonden zijn bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Er wordt tussen de dansen door dans-instructie verzorgd. De sfeer is ontspannen en samen plezier hebben staat voorop.

Tijd en plaats: van 20:00 tot 22:15 uur in het Volkshoes in Geleen – Lindenheuvel (Pastoor Schoenmaeckersstraat 8 in Geleen).

De kosten zijn € 5,= per avond, ter plaatse in de pauze te voldoen.
In 2023 zijn de volgende data al bekend: 4 januari, 1 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei en 7 juni.

Samenspel
Voorafgaand aan de maandelijkse dansavond start om 19 uur een klein uurtje samen musiceren met eenieder die dat leuk en vooral ook gezellig vindt. Alle instrumenten zijn welkom: accordeon, doedelzak, draailier, gitaar, viool, fluit enz. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Bladmuziek is vooraf bij Musac op te vragen.

Musac op Youtube
Op dit moment staan er zeven filmpjes van Musac op Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCJo27aEunAZPCTK-N6VKSDA of zoek binnen Youtube op “Musac speelt folk muziek”.

CD Balfolk met Musac
In 2021 is een CD van Musac uitgebracht, onder de naam “Balfolk met Musac”.
Hierop staan 22 nummers, opgenomen tijdens diverse concerten en speelavonden van Musac in de periode 2014-2019. Luister naar o.a. Het Kanneke (andro), Dubbele Klappolka, Maclotte de Habiémont, Noël Nouvelet (gavotte), diverse walsen en bourrées. Voor de regelmatige bezoekers van de dansavonden of concerten van Musac zal het een feest van herkenning zijn.
De CD is bedoeld voor alle vrienden en fans van Musac en kost € 12,=.

Info Musac
Info via de mail of aanmelden voor de activiteiten van Musac via Will: willvdbool@musac.eu
Telefonische info via Hans: 046 – 4854 665 of 06 - 1265 1903.

Link naar Musac op Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLJgMfVQmJuVs6MnPmEBQ_J2FenhgaCS4c

De website van Musac is www.musac.eu
Deze is echter niet actueel. Dat is de reden dat ik hier op mijn website deze info geef.

Mijn naam is Sylvia Wennekes. Ik ben één van de vaste bezoekers van de muziekavonden van Musac en een grote fan. Samen met mijn man Walther Beset heb ik de filmpjes voor Youtube gemaakt en de CD geproduceerd (opnames, mixen, masteren, samenstelling en vormgeving van CD en omslag), uiteraard met toestemming van Musac.
Nadat er voldoende stuks waren verkocht om uit de kosten te komen, hebben we najaar 2021 het restant overgedragen aan Musac, zodat alle opbrengst voortaan direct in de kas van Musac terecht komt. Je kunt de CD dus direct bij Musac kopen op een muziekavond of via de leden.
Mocht je een CD per post willen ontvangen, dan kan dat nog via mij voor € 15 inclusief verzending binnen NL. Mail dan naar sylviwen@gmail.com

Graag voor alle overige vragen voor Musac direct met Will mailen of met Hans bellen, zie hierboven.